Jaguar The Adventure
 

Jaguar Land Rover onthult geavanceerd ontwikkelingscentrum

Jaguar Land Rover heeft vandaag in Gaydon in Warwickshire een compleet nieuw technisch ontwerp- en ontwikkelingscentrum geopend. Het is een van de duurzaamste bouwwerken in het Verenigd Koninkrijk. Het is ook het omvangrijkste centrum in zijn soort binnen de automotive industrie.

In het nieuwe centrum in Gaydon werken 13.000 engineers en designers, die zich volop concentreren op toekomstige modellen en technologie waarin autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en carsharing de parameters zijn. Bij de opening stelde prof. Sir Ralf Speth, Chief Executive Officer: “Megatrends like urbanisation and sustainability are fundamentally changing the automotive industry. At Jaguar Land Rover, we not only participate – we are shaping future mobility. Our vision is for a world in which zero emission vehicles, public transport and self-driving pods will form one smart integrated and networked transport system.”

“At Gaydon, we have invested into the future and an inspiring environment for our people. We have created the prerequisites that Gaydon can design and engineer the next generations of outstanding cars in highest quality. We have consciously invested with a “Destination Zero” attitude.”

Gaydon: gemaakt door mensen met oog voor duurzaamheid 

In het geavanceerde ontwikkelingscentrum zijn design, technische ontwikkeling en inkoop samengebracht. Het gaat om de ontwikkeling van modellen voor zowel Jaguar als Land Rover, van schets tot aan de showroom. Het nieuwe centrum heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante meter en staat op het terrein van Jaguar Land Rover in Gaydon, dat maar liefst 4 miljoen vierkante meter bestrijkt, wat gelijk staat aan bijna 480 voetbalvelden. In totaal is in de nieuwbouw over meerdere jaren maar liefst 500 miljoen pond geïnvesteerd. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Tot 20 procent van de energie wordt geleverd door 3.000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. De rest komt van hernieuwbare bronnen. 

 

Op weg met Destination Zero 

Jaguar Land Rover heeft al de nodige stappen gezet in het kader van zijn Destination Zero-missie, die is gericht op een veiligere en gezondere samenleving en een schoner leefmilieu. Het centrum past in deze missie. Maar ook het ontwikkelen van 3D geprinte ergonomische werkhandschoenen voor productiemedewerkers hoort daarbij, net zoals succesvolle tests met zelfrijdende auto’s. In München is een serie elektrische Jaguars I-PACE ingezet als taxi. Jaguar Land Rover ligt bovendien op koers voor zijn doelstelling om in 2020 van alle modellen geëlektrificeerde varianten aan te bieden. Het bedrijf wil de fabriek in Castle Bromwich volledig inrichten voor de productie van geëlektrificeerde modellen, een primeur in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe Jaguar XJ zal hier het spits afbijten.

De nieuwe Land Rover Defender is al ontworpen en ontwikkeld in Gaydon. Een icoon die is getransformeerd voor de digitale generatie. De Defender krijgt de nieuwste generatie Ingenium-krachtbronnen samen met MHEV- en PHEV-aandrijftechnologie, die volgend jaar beschikbaar komt.

Bekijk hier de impressie van het nieuwe ontwikkelingscentrum van Jaguar Land Rover in Gaydon.