Jaguar The Adventure
 

Jaguar I-PACE laadt slimmer dankzij partnerschap Jaguar en Jedlix

Jaguar gaat samenwerken met het slimme laadplatform Jedlix, dat slim flexibel laden van de accu van elektrisch aangedreven auto’s mogelijk maakt. Daardoor is de Jaguar I-PACE – World Car of the Year 2019 – vanaf 2020 via het smart charging-platform van Jedlix flexibel op te laden. De slimme laaddienst optimaliseert de laadsessies van de Jaguar I-PACE door zo veel mogelijk te laden op het gunstigste moment voor de energiemarkt. Dat beperkt pieken in stroomafname en ‘balanceert’ daarmee het energienetwerk. Eigenaren van de Jaguar I-PACE maken op deze manier optimaal gebruik van de beschikbare hernieuwbare energie. Daarbij verlaagt de dienst ook de kosten voor de gebruikers.

Met het groeiende aantal elektrische auto’s in Nederland groeit ook de vraag naar duurzaam opgewekte energie en slimme laadmogelijkheden. Jaguar en Jedlix spelen hierop in met de Slim Laden-technologie. Via de Jedlix-applicatie – geïntegreerd in het Incontrol-infotainmentsysteem van de I-PACE – kan de bestuurder van een Jaguar I-PACE eenvoudig zijn vertrektijden en de daltarieven invoeren. De Jedlix-applicatie optimaliseert automatisch de laadtijden tijdens de daluren en voor de energiemarkt en maakt gebruik van de internetverbinding van de auto. Op deze manier ontlast de Jaguar I-PACE het energienet en wordt de CO2-uitstoot beperkt.

Niels Burgman, General Manager Electric Vehicles Jaguar Land Rover Benelux, zegt:

“Met de samenwerking met Jedlix bieden we de berijders van de elektrische Jaguar I-PACE in Nederland de mogelijkheid om het energienet te helpen balanceren. Ik ben enthousiast omdat duizenden I-PACE-rijders snel toegang krijgen tot deze dienst. We gaan aan de slag om de ervaringen en verbeteringen dan snel toe te passen. Dit heeft een enorme impact.”

Lagere eigendomskosten

Behalve dat elektrisch rijden de CO2-uitstoot verlaagt, reduceert slim laden via de Jedlix-applicatie ook de Total Cost of Ownership (TCO) van de Jaguar I-PACE. Energiepartners en netbeheerders – zoals Eneco, ENGIE, OM | Nieuwe Energie en Tennet – belonen namelijk Jedlix voor het slim laden van elektrische auto’s. De opbrengsten daarvan worden vervolgens onder de gebruikers van de app verdeeld.

Serge Subiron, CEO van Jedlix, zegt: “Jaguar speelt in Nederland dankzij het verkoopsucces van de Jaguar I-Pace een belangrijke rol bij de transitie naar elektrische auto’s. We zijn trots op ons partnership met Jaguar om samen de Jaguar I-PACE-rijders de beste Slim Laden-ervaring te bieden en te betrekken in de energietransitie. ”

I-PACE Business Edition

Behalve Slim Laden onderscheidt ook de Jaguar I-PACE Business zich met lagere eigendomskosten. Boven op de uitgebreide standaarduitrusting van de S- en SE-uitvoering is de Business Edition uitgerust met: DAB+-radio, verwarmbare voorstoelen en premium vloermatten. De I-PACE Business Edition is verkrijgbaar vanaf € 73.900,-. Het klantvoordeel loopt op tot €8.700,-.

Netto bijtelling €299,- per maand

Zakelijk rijders kunnen rekenen op een scherpe netto bijtelling van € 299,- per maand en profiteren van aantrekkelijke leasemogelijkheden. De operational leaseprijzen beginnen bij € 895,- per maand via Jaguar Fleet & Business (excl. BTW, op basis van 60 maanden / 20.000 km per jaar). De financial leaseprijzen beginnen bij € 599,- per maand via Jaguar Financial Services (excl. BTW, op basis van 60 maanden).

Zowel bij operational lease via Jaguar Fleet & Business als bij financial lease van Jaguar Financial Services is een laadpunt en installatie via Eneco bij de prijs inbegrepen. Slim laden via het Jaguar Incontrol-infotainmentsysteem is vanaf 2020 mogelijk.

De Jedlix app is gratis te downloaden in de iOS Store en Google Play Store. Voor meer informatie zie www.jaguar.nl en www.jedlix.com